Ana Sayfa Muhasebe SMMM Ruhsatı olup serbest olarak mesleği icra edenler imza yetkisi olmadan A.Ş....

    SMMM Ruhsatı olup serbest olarak mesleği icra edenler imza yetkisi olmadan A.Ş. yönetim kurulunda olabilir mi?

    1
    0

    SMMM Ruhsatı olup serbest olarak mesleği icra edenler imza yetkisi olmadan A.Ş. yönetim kurulunda olabilir mi?

    Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ruhsatına sahip olanlar aynı zamanda serbest meslek erbabı olarak mesleği rica ediyorlarsa bu kişilerin ticari şirketlerde imza yetkisi olmasa da yönetim kurulu üyesi olamazlar.

    Mesleği icra eden SMMM’lerin limited şirketlerde müdür, anonim şirketlerde yönetim kurulu üyesi olması mümkün değildir. İsterlerse limited şirketlerde ve anonim şirketlerde ortak olabilirler.

     


    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBayatlayan ekmeklerin hayvan barınaklarına ücretsiz verilmesi halinde ekmek maliyeti gider yazılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz