Ana Sayfa Muhasebe Bordrolu çalışan SMMM’lerin oda aidatlarını çalıştıkları şirket ödeyebilir mi?

    Bordrolu çalışan SMMM’lerin oda aidatlarını çalıştıkları şirket ödeyebilir mi?

    1
    0

    Bordrolu çalışan SMMM’lerin oda aidatlarını çalıştıkları şirket ödeyebilir mi?

    Bir şirkette bordrolu olarak çalışan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirinin yıllık meslek odası aidatının ve benzeri ödemelerinin çalıştığı şirket tarafından ödenmesi mümkün değildir.

    Bu ödemelerin meslek mensubu tarafından ödenmesi gerekmektedir.

    Şirketler direkt olarak ticari faaliyeti ile ilgili olmayan harcamaları şirketten yapamazlar .

    Bordolu çalışan Serbest Muhasebeci Mali Müşavire bu ödemeleri için destek olmak isteniyorsa bunun çalışana ek ücret olarak verilmesi, ücret bordrosuna dahil edilmesi SGK primi, işsizlik primi, gelir vergisi ve damga vergisi kesintilerinin yapılması gerekir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYıl içinde iş değişikliği yapanların önceki dönem asgari ücret devir vergi matrahını girmeyi unutmayınız!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz