Ana Sayfa Vergi 2023 sonu brüt satış hasılatı 50 milyon TL’nin üzerinde olan firmalar 2024...

    2023 sonu brüt satış hasılatı 50 milyon TL’nin üzerinde olan firmalar 2024 3 dönem geçici vergi beyannamesinde enflasyon düzeltmesi yapacak mı?

    1
    0

    2023 sonu brüt satış hasılatı 50 milyon TL’nin üzerinde olan firmalar 2024 3 dönem geçici vergi beyannamesinde enflasyon düzeltmesi yapacak mı?

    Evet yapacaklar.

    2023 sonundaki brüt satışa hasılatları 50 milyon TL’nin altında kalan mükellefler üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmayacaktır.

    Ancak 2023 sonundaki gelir tablosunda brüt satışı hasılatı 50 milyon TL’nin üzerinde olan mükellefler 2024/2 dönemde olduğu gibi 2024/3. dönemde de enflasyon düzeltmesi yapacaklardır.

    Enflasyon düzeltmesi yapacak olanlar, enflasyon düzeltmesinden oluşan düzeltme karlarını ve zararlarını vergi matrahlarının testinde dikkate alacaklardır.

    Enflasyon düzeltmesi sonrası enflasyon düzeltme kazancı çıkarsa bu şirketin vergi matrahını arttıracak veya zararı varsa zararını azaltacak, enflasyon düzeltmesi zararı oluşursa ve şirketin kar varsa, karını azaltıcı etkisi olacak veya şirketin normal faaliyetlerinden zararı varsa zararını arttıracaktır.

    Önümüzdeki günlerde mevzuatta herhangi bir değişiklik olmazsa bugünkü haliyle uygulama bu şekildedir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2024 Yılı Adat Faiz Oranı Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz