Ana Sayfa Muhasebe Birden fazla farklı kaynaktan yapılacak sermaye artırımı için tek bir SMMM raporu...

    Birden fazla farklı kaynaktan yapılacak sermaye artırımı için tek bir SMMM raporu düzenlenebilir mi?

    1
    0

    Birden fazla farklı kaynaktan yapılacak sermaye artırımı için tek bir SMMM raporu düzenlenebilir mi?

    Şirketlerde yapılacak sermaye artırımları birden fazla kaynaktan olabilmektedir.

    Örnek olarak; Şirket ortağının şirkete verdiği nakit paraların sermaye ilave edilmesi, geçmiş yıl karlarının sermaye ilave edilmesi, özel fonlardan bazılarının sermaye ilave edilmesi gibi.

    Sermaye artırımlarında önceki sermayenin ödendiğinin tespitine dair SMMM raporu gerekmektedir.

    Ortak alacağının sermaye ilave edilmesi yoluyla artış yapılmak isteniyorsa şirket ortağının şirkete vermiş olduğu nakit paraların şirketin defter ve kayıtlarından tespitine ilişkin SMMM raporu ve yine örneğin özel fonlardaki bazı kalemlerin şirket sermayesine eklenmesi halinde bu fonların yasal defter ve kayıtlardan tespitine yönelik SMMM raporu düzenlenmesi gerekmektedir.

    Birden fazla kaynaktan yapılacak sermaye artırımlarında tespit raporlarının her biri için ayrı ayrı SMMM raporu düzenlenmesi esastır.


    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket birleşmelerinde yapılması gerekenler nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz