Ana Sayfa SGK 1 Eylül 1999 Öncesi ve sonrasında işe girenlerin kıdem tazminatı alabilir yazısı...

    1 Eylül 1999 Öncesi ve sonrasında işe girenlerin kıdem tazminatı alabilir yazısı şartları nedir?

    2
    0

    1 Eylül 1999 Öncesi ve sonrasında işe girenlerin kıdem tazminatı alabilir yazısı şartları nedir?

    8.9.1999 tarihine kadar işe girmiş çalışanların 15 yıllık sigortalılık süresi ve 3600 prim gününü tamamlamaları halinde SGK’dan kıdem tazminatına hak kazanıldığına dair yazı alabilirler ve istifa etseler bile son çalıştıkları yerden kıdem tazminatı alabilirler.

    İlk işe giriş tarihleri 09.09.1999-30.04.2008 tarihleri arasında işe başlayanlar 4.500 prim gününü tamamlamaları gerekir. sigortalılıklarının son 7 yılının, 3,5 yılında yani 1261 günden fazlası 4/1-a statüsünden (eski adıyla SSK) olan kadın ve erkekler; 4500 prim günü ve 25 yıllık sigortalılık süresi şartı ile 4/1-a (SSK) kapsamında kısmi emekli olabilirler ve aynı zamanda kıdem tazminatı da alabilirler.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMobilya üretimi yapanlar için KDV oranı nedir?
    Sonraki İçerikSerbest Meslek Mükellefleri genç girişimci istisnasından yararlanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz