Ana Sayfa Muhasebe 2023 Brüt geliri 50 milyonu aşmayan firmaların yaptığı enflasyon düzeltmesi kayıtları silinecek...

    2023 Brüt geliri 50 milyonu aşmayan firmaların yaptığı enflasyon düzeltmesi kayıtları silinecek mi?

    2
    0

    2023 Brüt geliri 50 milyonu aşmayan firmaların yaptığı enflasyon düzeltmesi kayıtları silinecek mi?

    Hayır. 30 Haziran 2024 tarihli bilanço için yapılan enflasyon düzeltmesine ilişkin yapılan muhasebe kayıtları silinmeyecektir. Kapsamda olmayanlar düzeltmeyi sadece geçici vergi beyannamesinde yapmışlardır. Konuyla ilgili Tebliğ’de kayıtların silinmeyeceği açık bir şekilde belirtilmektedir.

    VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ
    (SIRA NO: 563)

    MADDE 4- (1) 3 üncü madde kapsamında enflasyon düzeltmesi yapmaması uygun bulunmakla birlikte, 2024 hesap döneminin ikinci geçici vergi dönemindeki mali tablolarını 213 sayılı Kanunun mükerrer 298 inci maddesi kapsamında enflasyon düzeltmesine tabi tutan ve enflasyon düzeltmesi sonrası oluşan kar veya zararlarını yasal defterlere kaydetmek suretiyle bu döneme ilişkin geçici vergi beyannamelerini Tebliğin yayımı tarihi itibarıyla vermiş olan mükelleflerin, SÖZ KONUSU DÖNEME İLİŞKİN YASAL KAYITLARINI DÜZELTMELERİNE GEREK BULUNMAMAKTADIR.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOrtakların şirkette alacağı sermayeye eklenebilir mi?
    Sonraki İçerikVUK 568 No.lu Tebliğ 25.9.2024 Tarihli R.G.’de yayımlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz