Ana Sayfa Muhasebe Nevi (Tür) değişikliğinde önceki e-Defter uygulaması nasıl olacak?

    Nevi (Tür) değişikliğinde önceki e-Defter uygulaması nasıl olacak?

    3
    0

    Tür değişikliği yapılan şirketin önceki e-defterleri kullanılmaya devam edilecek mi?

    Nevi değişikliğinin gerçekleşmesinden itibaren yeni neviye ait mali mühür başvurusu Kamu SM’ye yapılmalı ve mali mühür başvurusundan itibaren 15 gün içinde GİB interkatif vergi dairesi İşlem Başlat sekmesinden ticaret sicil gazetesi de eklenerek bildirimin iletilmesi gerekmektedir.

    Mali mühür teminini sağladıktan sonra yeni neviye ait mali mühürle e-Defter Başvurusunun (e-Defter uygulama başlama tarihi tescil tarihi seçilmese de en yakın tarihi seçerek) yapılması gerekmektedir. İletilen evraklara istinaden e-Defter uygulama başlama tarihi tescil tarihine çekilecektir.

    Eski neviye ait beratları oluştururken ilgili ayın tamamını (dönem başlangıç ve bitiş tarihlerini 01.0X.2017-30.0X.2017) eski neviye ait mali mühürle oluşturulup, imzalanıp, GİB’e gönderilmesi gerekmektedir. Muhasebe fişleri girerken documentDate(belge tarihi) 01/0X/2017 ile “tescil tarihi” arasında fiş girişleri yapılacaktır.

    Yeni neviye ait beratları oluştururken ilgili ayın tamamını (dönem başlangıç ve bitiş tarihlerini 01.0X.2017-30.0X.2017) yeni neviye ait mali mühürle oluşturulup, imzalanıp, GİB’e gönderilmesi gerekmektedir. Muhasebe fişleri girerken documentDate(belge tarihi) tescil tarihinden itibaren fiş girişleri yapılacaktır.

     

     


    Kaynak: e-Defter forum
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2024 Temmuz ve sonrası için kur korumalı hesaplara uygulanana vergi istisnası devam ediyor mu?
    Sonraki İçerikKasaplardaki et satışının yanında pişirmek suretiyle yiyecek içecek satışında KDV oranı ne olacak?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz