Ana Sayfa Muhasebe Elektrik, Su, Doğalgaz, İnternet için verilen depozito ve teminatlar için enflasyon düzeltmesi...

    Elektrik, Su, Doğalgaz, İnternet için verilen depozito ve teminatlar için enflasyon düzeltmesi yapılacak mı?

    1
    0

    Elektrik, Su, Doğalgaz, İnternet ve benzeri sözleşmeler sırasında verilen teminat bedelleri için enflasyon düzeltmesi yapılacak mı?

    Evet kısa ve uzun vadeli verilen depozito ve teminatlar hesaplarındaki tutarlar için enflasyon düzeltmesi yapılmalıdır.

    İzleyen yıllarda zamanaşımına uğramış geçmiş kayıtlara ulaşmanın zorluğu dikkate alınarak parasal olmayan kıymet hesaplarına sonradan dahil edilecek hesapların alt kırılımlarında alım tarihlerinin yazılması pratik bir çözüm olabilir.

     

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2024 Yılında internetten satış yapanların e-faturaya ve e-deftere geçme hadleri nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz