Ana Sayfa TTK Şirket hisse satış bedeli kime ödenecek?

    Şirket hisse satış bedeli kime ödenecek?

    Limited şirket hisse satışlarından elde edilen kar için beyanname vermek gerekebilir.

    1
    0

    Şirket hisse satışında hisse bedeli şirkete mi yoksa şirket ortağına mı ödenecek?

    Hisse satış bedeli şirkete ödenmez. Hisse sahibi kimse hisse bedeli ona ödenir.

    Örnek:

    (A) Limited şirketinin tek pay sahibi olan İbrahim EGE şirketteki nominal değeri 100 Bin TL olan hissesini 1 Milyon TL’ye Mustafa ALSANCAK’a satmıştır.

    Satıcı: İbrahim EGE

    Alıcı: Mustafa ALSANCAK

    Hisse satış bedeli: 1 Milyon TL

    Nominal Sermaye: 100 Bin TL

    Alıcı Mustafa ALSANCAK satın aldığı hissenin bedeli olan 1 Milyon TL’yi kendi şahsi banka hesabından Satıcı İbrahim EGE’nin şahsi banka hesabına “(A) Limited şirketinin hisse alım bedeli” açıklaması ile gönderecektir.

    Hisse satışı ile ilgili (A) Limited Şirketi’nin muhasebe kayıtlarında aşağıda şeklinde işlem yapılacaktır.

    ____________________ / ____________________

    500 SERMAYE HESABI                      100.000 TL

    500….. İbrahim EGE

    500 SERMAYE HESABI                      100.000 TL

    500….. Mustafa ALSANCAK

    ____________________ / ____________________

    limited şirketlerde kazanç elde ederek yapılan hisse satışları değer artış kazancı hesaplamasına tabi tutulacaktır. Değer artış kazancı hesaplaması sonucu kar oluşursa satıcı İbrahim EGE’nin Gelir vergisi beyannamesi vermesi gerekebilir.

    ***

    Değer Artış Kazancı Hangi Durumlarda Hesaplanır?

    Değer Artış Kazancı Hesaplama Aracı


    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik6 Eylül 2024 Günü Sonuna Kadar Verilmesi Gereken 2024 II. Geçici Vergi Dönemine (Nisan-Mayıs-Haziran) Ait Gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin Verilme ve Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Sirküler Yayınlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz