Ana Sayfa Vergi Gider pusulaları Ba formu ile bildirilecek mi?

    Gider pusulaları Ba formu ile bildirilecek mi?

    1
    0

    Kağıt ortamında düzenlenen gider pusulaları Ba formunda bildirilecek mi?

    Evet kağıt ortamında düzenlenen ve KDV hariç tutarı 5.000 TL üzerinde olan gider pusulaları Ba bildirimi ile beyan edilmelidir. Belirlenen tutarın altında ise bildirilmesine gerek yoktur.

    Elektronik belge düzenleme istatistikleri arttığı için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Ba Bs bildirimlerinin tamamen kaldırılmasına dair çalışmalar yapıldığı da gelen duyumlar arasında.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAynı iş kolunda yeniden işe başlanması halinde Bilanço usulüne göre defter tutulması gerekmektedir.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz