Ana Sayfa Muhasebe Üretimin olmadığı zamanlara ait direkt işçilik ve genel üretim giderlerini hangi hesapta...

    Üretimin olmadığı zamanlara ait direkt işçilik ve genel üretim giderlerini hangi hesapta takip etmek gerekir?

    2
    0

    İmalatçı şirkette üretimin olmadığı dönemlerde üretim ile ilgili hesaplarda oluşan giderler satılan mal maliyeti hesabına mı atılacak?

    Üretim veya hizmet işletmelerinde asıl iş ile ilgili üretim veya hizmet geliri olmadığı durumlarda oluşan mal ve hizmet üretim maliyetlerinin 680. Çalışmayan Kısım Gider ve Zararları (-) hesabına alınarak gelir tablosuna intikal ettirilmesi gerekir. Aksi durumda satış olmamasına rağmen Satılan  Mal Maliyeti veya Satılan Hizmet Maliyeti Hesaplarında maliyet tutarları görünür. Bu tutarlar adında da belirtildiği üzere yapılan bir satış varsa bunların maliyetini ihtiva eden unsurlardır.

     

     


    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBilanço usulüne tabi şahıs firmalarındaki 500 hesabının enflasyon düzeltmesi hangi tutar üzerinden hesaplanacaktır?
    Sonraki İçerik2023 Vergi Rekortmenleri Açıklandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz