Ana Sayfa Vergi Yurt dışına verilen hizmetler ile ilgili %80’lik vergi indirimi enflasyon düzeltmesine tabi...

    Yurt dışına verilen hizmetler ile ilgili %80’lik vergi indirimi enflasyon düzeltmesine tabi tutulacak mı?

    4
    0

    Yurt dışında bulunan şirkete Türkiye’den yazılım hizmeti veren firma %80’lik kurumlar Vergisi Kanunu’nun 10/1-ğ indiriminden yararlanırken enflasyon düzeltmesi ile ilgili özellikli bir hesaplama yapacak mı?

    Adı geçen indirim verilecek kurum geçici vergi beyannamesinde gösterilecektir.

    Yurt dışına sağlanan ve indirim kapsamına giren gelirler ile ilgili şirketin gelir tablosunda ayrıca özel bir işlem yapılmayacaktır. Gelir tablosunda şirketin ticari karı veya zararı bulunacaktır. Enflasyon düzeltmesi ile ilgili bu gelirler ilgili bir değerleme ve düzeltme yapılmayacaktır.

    Bahsi geçen düzenleme bir vergi istisnası değil kazanç indirimdir. indirim oranı % 80 olup, gelir geçici vergi beyannamesinde İNDİRİMLER alanındaki 122 koda bulunan satır ile beyan edilecektir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTasfiyesi devam eden mükellefler 2024 yılında enflasyon düzeltmesi yapacak mı?
    Sonraki İçerik2024-2. Dönem Geçici Vergi Beyan ve Ödeme Süreleri 6 Eylül 2024 Cuma Gününe Kadar Uzatıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz