Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yıl içerisinde işe başlayan personelin kümülatif gelir vergisini dikkate almak zorunda mıyız?

    Yıl içerisinde işe başlayan personelin kümülatif gelir vergisini dikkate almak zorunda mıyız?

    2
    0

    Yıl içerisinde işe başlayan personel, ayrıldığı işyerinden kümülatif gelir vergisi matrahını ve kesilen gelir vergisini gösterir yazıyı getirip getirmemesinde işverenin sorumluluğu nedir?

    Böyle bir zorunluk yoktur. Yeni işverenin kabul etmesi halinde Kümüle vergi matrahı devir alınır. Aksi durumda çalışanın 2. işverenden aldığı ücret olmuş olur. GVK 86. madde deki koşullara göre yıllık GV beyannamesi verilir veya verilmez. Konu ile ilgili olarak 311 sayılı GVK Gn.Tb inceleyiniz.

    Konu hakkında yasal dayanak ve detay açıklamalar için ilgili içeriğe göz atabilirsiniz…

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBES Kesintileri hangi tutar üzerinden hesaplanır?
    Sonraki İçerikSMMM olarak büro kapanışımı 31.07.2024 itibari ile vermiş bulunmaktayım. Ancak hala Smmm olarak ruhsat sahibi olduğumdan Serbest meslek faaliyetinde bulunmayacağım halde ticari faaliyette bulunmam sorun teşkil eder mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz