Ana Sayfa Vergi Nihai tüketiciden alınacak demirbaş eşya için stopaj ve KDV hesaplanacak mı?

    Nihai tüketiciden alınacak demirbaş eşya için stopaj ve KDV hesaplanacak mı?

    2
    0

    Vergi mükellefiyeti olmayan nihai tüketici gerçek kişiden alınacak demirbaş eşya için düzenlenecek gider pusulasında stopaj ve KDV hesaplanacak mı?

    İşletmenin ticari faaliyeti kapsamında kullanılmak üzere nihai tüketici konumunda olan gerçek kişiden gider pusulası düzenlenmek suretiyle ikinci el olarak satın alınacak demirbaş eşya içn GV stopajı ve KDV hesaplanmaz. Satın alınacak kişi vergiden muaf, esnaf muaflığından yararlanan kişi konumunda olsaydı stopaj hesaplanacaktı.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİnternet üzerinden paket servis satışı yapan kafe ve restoranların e-fatura ve e-defter geçiş hadleri ve zamanları nedir?
    Sonraki İçerikDevam eden kira sözleşmesi için damga vergisi ödenmesine gerek var mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz