Ana Sayfa Vergi İş yerini kapatan şahıs bilanço firmaları gelir vergisi beyannamesinde gelir tablosu ve...

    İş yerini kapatan şahıs bilanço firmaları gelir vergisi beyannamesinde gelir tablosu ve bilançoyu boş olarak mı gösterecek?

    3
    0

    İş yerini kapatan bilanço gelir vergi mükellefi gelir vergisi beyannamesinde gelir tablosu ve bilançoyu kapanış öncesinde olduğu şekliyle mi verecek?

    Evet. Yıl sonu kapanış işlemleri yapılırken öncelikle gelir tablosu hesapları oluşturulmakta ve gelir tablosu hesapları alındıktan sonra hesaplar kapatılmakta ve dönem sonu kar veya zararı hesabında toplanarak gelir bilanço oluşturulmaktadır. Son işlem olarak da bilanço hesapları ters kayıt ile kapatılmaktadır. Yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamesinin verildiği sırada defterde gelir tablosu ve bilanço hesapları kapalı olmasına rağmen mail tablolar kapanış yevmiye maddesinin öncesinde ilgili safhalarda hazırlandığı haliyle yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyannamesinde beyan edilmektedir.

    Buna göre iş yerini kapatan işletmeler de yasal defterlerinde kapanış maddesi ile aktif ve pasiflerinin sıfır olmasına rağmen mali tablolarını yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerinde beyan ederken kapanış öncesinde vergi matrahına nasıl ulaşıldığını gösteren gelir tablosu ile son bilançolarını beyan etmeleri gerekmektedir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYazar kasa fişleri 5.000 TL’yi geçerse Ba bildirimine dahil edilecek mi?
    Sonraki İçerikElektronik kitap satışında KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz