Ana Sayfa Mevzuat Elektronik kitap satışında KDV oranı nedir?

    Elektronik kitap satışında KDV oranı nedir?

    2
    0

    Elektronik kitap satışında KDV oranı nedir?

    % 20 oranında KDV hesaplanır.

    Elektronik kitaplarda KDV oranına ilişkin düzenleme KDV oranlarına ilişkin listenin II/14 bölümünde belirtilmiştir ve KDV oranı %10 olarak uygulanmaktadır.

    GÜNCEL KDV ORANLARI

    MAL VE HİZMETLERE UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ

    ORANLARININ TESPİTİNE İLİŞKİN KARAR (*)

    Resmî Gazete Tarihi

    Resmî Gazete Sayısı

    Karar Tarihi

    Karar Sayısı

    30 Aralık 2007 PAZAR

    26742

    24/12/2007

    2007/13033

    Katma değer vergisi oranları

    MADDE 1 – (1) Mal teslimleri ile hizmet ifalarına uygulanacak katma değer vergisi oranları;
    a) Ekli listelerde yer alanlar hariç olmak üzere, vergiye tabi işlemler için, (7346 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile değişen ibare. Yürürlük: 10/07/2023) % 20 (102)

    b) Ekli (I) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için, % 1

    c) Ekli (II) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için,(7346 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile değişen ibare. Yürürlük: 10/07/2023) % 10 (103) 

    olarak tespit edilmiştir.

    (II) SAYILI LİSTE

    14- (18/12/2018 tarihli ve 475 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 2 nci maddesiyle değiştirilen sıra. Yürürlük: 1/1/2019) Kitap ve benzeri yayınlar (Elektronik kitap (e-kitap) ve benzeri yayınların elektronik ortamda satışı, elektronik kitap okuyucu, tablet ve benzerlerinin teslimi ile 21/6/1927 tarihli ve 1117 sayılı Kanun hükümlerine göre poşetlenerek satılanların tesliminde, bu Kararın 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen vergi oranı uygulanır.), kurşun kalem, boya kalemleri, sulu boya ve pastel boyalar, okul defterleri, silgi, kalemtıraş, cetvel, pergel, gönye, iletki,

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİş yerini kapatan şahıs bilanço firmaları gelir vergisi beyannamesinde gelir tablosu ve bilançoyu boş olarak mı gösterecek?
    Sonraki İçerik01.07.2024 tarihinden itibaren geriye dönük olarak fatura kesilemeyecek midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz