Ana Sayfa Vergi Şirkete ait gayrimenkul kiraya verilirse fatura kesilmesi zorunlu mu?

    Şirkete ait gayrimenkul kiraya verilirse fatura kesilmesi zorunlu mu?

    13
    0

    Şirketin aktifinde yer alan gayrimenkulün gelir elde etmek amacıyla konut olarak kiraya verilmesi halinde vergi uygulaması nasıl olacaktır?

    ——

    BELGE DÜZENİ VE KDV

    Şirketin aktifinde bulunan gayrimenkulün mesken olarak kullanılması amacıyla kiraya verilmesi durumunda aylık kira bedeli için %20 KDV hesaplanmak suretiyle fatura düzenlenecektir.

    Fatura Örneği

    Kira tutarı KDV dahil: 24.000 TL

    Matrah: 20.000 TL

    KDV %20: 4.000 TL

    Genel Toplam: 24.000 TL

    Şirketin kira gelirini süreklilik arz edecek şekilde yapması halinde ana sözleşmesine gayrimenkul ticareti ve kiralanması faaliyet alanını ekletmesi gerekir.

    Muhasebe hesaplarında elde edilen gelirin yurt içi gelirler hesabında takip edilmesi gerekiyor.

    Muhasebe kayıt örneği

    __________________ / __________________

    120 ALICILAR

    391 HESAPLANAN KDV

    600 YURTİÇİ SATIŞLAR

    __________________ / __________________

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİnşaat İşlerinde Asgari İşçilik Hesabında Hangi Tarih Esas Alınacaktır?
    Sonraki İçerikÖnceki Yıllarda İş Yerini Kapatan Şahıs Bilanço İşletmesi Sonraki Yıl Yeniden İş Yeri Açarsa İşletme Usulüne Tabi Olabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz