Ana Sayfa Vergi Önceki Yıllarda İş Yerini Kapatan Şahıs Bilanço İşletmesi Sonraki Yıl Yeniden İş...

    Önceki Yıllarda İş Yerini Kapatan Şahıs Bilanço İşletmesi Sonraki Yıl Yeniden İş Yeri Açarsa İşletme Usulüne Tabi Olabilir mi?

    12
    0

    Gerçek usulde bilanço usulü defter tutan mükellef 31.12.2022 tarihinde işini terk etmiş. Temmuz/2024 de tekrar faaliyete başladı Tutulması gereken defter 1.sınıfmı yoksa 2. sınıf mı olmalıdır?

    Yeni açılacak mükellefiyet;

    -2022 Sonunda kapanan aynı İŞ KOLUNDA ise yeni mükellefiyetin defteri Bilanço usulüne

    -Başka iş kolunda ise DBS’den İŞLETME defterine

    tabi olacaktır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirkete ait gayrimenkul kiraya verilirse fatura kesilmesi zorunlu mu?
    Sonraki İçerikYapı Kooperatifleri Enflasyon Düzeltmesi Yapacak Mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz