Ana Sayfa Muhasebe SMMM sözleşmesi fesh edilen mükellef için eskiye dönük düzeltme beyanını önceki SMMM...

    SMMM sözleşmesi fesh edilen mükellef için eskiye dönük düzeltme beyanını önceki SMMM verebilir mi?

    11
    0

    SMMM sözleşmesi feshedilen mükellefin gelir vergisi beyannamesi için düzeltme beyannamesi nasıl verilir?

    Yeni meslek mensubunun sözleşmeyi fesih etmesi ve önceki sözleşmesini fesh eden meslek mensubunun yeniden aracılık sözleşmesi yapması halinde düzeltme beyannamesi verilebilir.

    Düzeltme Beyannamesi verildikten sonra yeni meslek mensubu tekrar GİB aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapabilir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2023 Cirosu 10 Milyon TL’yi geçen işletmeler 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren e-İrsaliyeye geçmek zorundadır
    Sonraki İçerik2023 Yılında 10 Milyon ciroyu geçen serbest meslek mensubu e-İrsaliye kullanmak zorunda mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz