Ana Sayfa Vergi Anonim veya Limited şirketlerin 2024 yılı öncesine ait olup 2024 yılında dağıtacakları...

    Anonim veya Limited şirketlerin 2024 yılı öncesine ait olup 2024 yılında dağıtacakları kar payı için stopaj oranı yüzde kaç olarak uygulanacaktır?

    2
    0

    2024 Yılında dağıtımı yapılacak geçmiş yıllara ait kar payı için ödenecek kar dağıtım stopaj oranı nedir?

    2024 yılında dağıtımı yapılacak önceki yıllara ilişkin kar payı için dağıtım öncesi şirketin kaynakta yapacağı stopaj oranı %10’dur.

    Şirketin kar dağıtımını yapacağı ortak Türkiye’de mukim başka bir şirket ise kar dağıtım stopajı yapılmayacaktır.

    Kar dağıtımı yapılacak şirket yabancı tüzel kişi ise ve Türkiye ile dar mükellef ortağın mukimi olduğu ülke arasında ÇVÖA varsa ve bu anlaşmada bu gelir türü yönünden aksine hüküm yoksa yurt dışından gelecek mukimlik belgesi ile kar dağıtım stopajı bu ortak yönünden yapılmaz.

    Türkiye’de mukim gerçek kişiye yapılacak kar payı ödemesi üzerinden kesilecek %10’luk gelir vergisi tevkifatı, kar payını (temettü) elde eden gerçek kişinin vereceği gelir vergisi beyannamesinde hesaplanan gelir vergisi tutarından indirim konusu yapılabilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNihai tüketiciden kiralanan araç için gider pusulası yerine e-dekont kullanılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz