Ana Sayfa Vergi İhraç kayıtlı mal satabilmek için imalatçı olmak gerekir mi?

    İhraç kayıtlı mal satabilmek için imalatçı olmak gerekir mi?

    1
    0

    İhraç kayıtlı mal satabilmek için imalatçı olmak gerekir mi?

    Evet. İhracatçılara ihraç kayıtlı mal satışı yapabilmek için imalatçı vasfına haiz olunması, kapasite raporu ve sanayi sicil belgesi olması gerekir.

    İmalatçıdan alınan malın işleme tabi tutulmadan ihracatçıya yeniden ihraç kayıtlı satılması da mümkün değildir. İhracat kayıtlı satışın direk imalatçısından direkt ihracatçıya satılması gerekir.

    İhraç kayıtlı mal satışı ile ilgili KDV tecil terkin uygulamasından yararlanabilmek için malın 3 ay içinde ihraç edilmesi ve gümrük beyanının gümrük veya noter onaylı bir nüshasının üreticiye verilmesi gerekir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOto lastiği direkt gider yazılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz