Ana Sayfa Muhasebe Geçici vergi dönemlerinde e-Defter gönderirken gelir tablosu hesaplarını kapatmak zorunlu mu?

    Geçici vergi dönemlerinde e-Defter gönderirken gelir tablosu hesaplarını kapatmak zorunlu mu?

    15
    0

    1-E-defter gönderirken (Geçici vergi döneminde göndereceğim) ters bakiye veren hesapları virman yapacak mıyız?

    2-Mizanımdaki son durum 7’li hesaplar kapalı gelir tablosu hesaplarında bakiye var. Defteri bu şekilde gönderebilir miyim?

    Geçici vergi dönemlerinde yansıtma hesapları kullanılmayabilir. 7’li hesaplar kapalı ise yansıtma yapılmış demektir. 7’li ana hesaplar ile yansıtma hesapları birbirlerini kapatacak kadar borç ve alacak bakiyeleri veriyor olabilir. Mükellefler isterse bu şekilde defteri gönderebilir veya isterlerse yıl sonlarında olduğu gibi 7’li hesapları 6’lı hesaplara aktarabilir.

    Gelir tablosunda ters bakiye olmaz. Hesaplarınızı yeniden kontrol ediniz.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPersonel taşımacılığı yapan firmalar e-İrsaliyeye geçmek zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikEngelli çalışanlar için 2024 yılında uygulanacak indirim tutarları engellilik derecesine göre kaçtır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz