Ana Sayfa Vergi Resen kapanmış bir firmanın üzerindeki binanın satışı nasıl yapılır?

    Resen kapanmış bir firmanın üzerindeki binanın satışı nasıl yapılır?

    Şirketin resen kapanışına neden olan durumların ortadan kaldırılıp varsa eksik yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve mükellefiyetin tekrar aktif hale getirilmesi gerekiyor.

    13
    0

    Resen kapanmış bir firmanın üzerine bina var imza yetki süresi sona ermesinden dolayı noter satış yaptırmıyor bu binayı satmak için firmayı tekrar aktif etmek mi gerekir yoksa farklı bir yolu var mı?

    Şirketin resen kapanışına neden olan durumların ortadan kaldırılıp varsa eksik yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve mükellefiyetin tekrar aktif hale getirilmesi gerekiyor. Ardından aktifteki binanın satışı fatura düzenlemek suretiyle yapılabilecektir.

    Eğer resen kapanış sadece vergi dairesi tarafından yapılmış ise vergi dairesine başvuru yapılıp yeniden açılış yapılmalı, imza yetkilisi ataması için kararlar alınmalı ve tescil edilmeli ve ardından geçmişe yönelik yasal yükümlülükler tamamlanmalıdır.

    Tüm bu işlemlerin tamamlanmasının ardından şirketin faaliyetine son verilmek istenirse tasfiye ile ilgili yasal işlemler yapılır ve şirket, Türk Ticaret Kanunu, vergi yasalar ve varsa diğer yasalara uygun şekilde  kapatılır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirketin elde ettiği faiz gelirinden yapılan kesinti geçici ve kurumlar vergi beyannameleri üzerinden hesaplanan vergiden indirilebilir
    Sonraki İçerik2023 Yılında enflasyon düzeltmesine tabi tutulmuş ATİK’lerin 2024 yılında satılması halinde oluşan zarar vergi matrahının tespitinde dikkate alınacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz