Ana Sayfa Vergi 31.12.2023 Tarihli faiz faturasının KDV’sini 2024 yılında indirim konusu yapabilir miyiz?

    31.12.2023 Tarihli faiz faturasının KDV’sini 2024 yılında indirim konusu yapabilir miyiz?

    5
    0

    31.12.2023 tarihli faiz faturası geldi. 31.12.2023 tarihli 780 hesaba gider kaydı yapıp indirilecek KDV’yi gelecek aylarda ind. KDV hesabına kayıt yapıp Nisan 2024 KDV beyanında indirim yapsak olur mu?

    KDV indirimini düzenleyen KDVK 29/3. maddesi aşağıdadır.

     

    Vergi İndirimi
    Madde 29
    1. Mükellefler, yaptıkları vergiye tabi işlemler üzerinden hesaplanan katma değer vergisinden, bu Kanunda aksine hüküm olmadıkça, faaliyetlerine ilişkin olarak aşağıdaki vergileri indirebilirler:

    3. İNDİRİM HAKKI VERGİYİ DOĞURAN OLAYIN VUKU BULDUĞU TAKVİM YILINI TAKİP EDEN TAKVİM YILI AŞILMAMAK ŞARTIYLA, İLGİLİ VESİKALARIN KANUNİ DEFTERLERE KAYDEDİLDİĞİ VERGİLENDİRME DÖNEMİNDE KULLANILABİLİR. Şu kadar ki, boru hatları veya elektrik telleri ile taşınan ve sürekli akış hâlinde olan malların ithaline ilişkin olarak ithalatın yapıldığı vergilendirme dönemine ait katma değer vergisi beyannamesinin verilme süresi sonuna kadar ödenen katma değer vergisi, ithalatın yapıldığı dönemde indirim konusu yapılabilir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKurumlar vergisi beyannamesi ekindeki bilanço ve gelir tablosu dipnot alanlarının doldurulması zorunlu mudur?
    Sonraki İçerikİsteğe bağlı SGK primi ödeyen kişi hizmet akdine bağlı olarak bir iş yerinde çalışırsa kendisi için SGK teşviki tanımlanır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz