Ana Sayfa Vergi İhraç kayıtlı mal alımı yapan ihracatçı KDV tutarını muhasebe kaydında gösterecek mi?

    İhraç kayıtlı mal alımı yapan ihracatçı KDV tutarını muhasebe kaydında gösterecek mi?

    1
    0
    İhraç kayıtlı bir fatura alışımız oldu. Bu faturanın kaydını 153 ve 320 olarak işleme aldım KDV beyannamesinde herhangi bir bildirim yapılması gereken bir şart var mı?
    İhracatçılar ihraç kaydıyla aldıkları malı, KDV indirimi yapmaksızın kayıtlarına yazarlar.

    _____________ / _____________

    153

    320

    _____________ / _____________

    Söz konusu KDV ihracatçı tarafından yevmiye kaydına alınmayacağı gibi KDV beyannamesinde indirimler arasında da gösterilmeyecektir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBaşka şehre taşındığı için çalıştığı iş yerinden ayrılan kişi işsizlik maaşı alabilir mi?
    Sonraki İçerikBilanço defterine tabi kuyumcular enflasyon düzeltmesi yapacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz