Bir limited şirket, başka bir limited şirketten bedelsiz olarak araç kiraladığında, emsal kira bedeli üzerinden kira faturası kesilmesi gerektiği ve Gelir Vergisi Kanunu’na göre hesaplanan stopajın ödenmesi mi gerekiyor?
Bir şirketten başka bir şirkete yapılan bedelsiz araç kiralamasında gelir vergisi stopajı olmaz. Aracı kiralayan Şirket, kiralamayı vergi mükellefi olmayan gerçek bir kişiden yaparsa gelir vergisi stopajı hesaplanır.
Bir şirketin başka bir şirketten bedelsiz araç kiralaması halinde emsal bedel üzerinden fatura düzenlenir. KDV hesaplanır.
Kiracı şirket alınan faturayı 7’li muhasebe hesaplarına gider olarak kaydeder. Faturadaki KDV 191 hesaba kaydedilir ve KDV beyannamesinde indirim konusu yapılır
Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.