Basit usulde kendi aracıyla yurt içi servis ve yolcu taşımacılığı yapan mükellef, işin yürütülmesi ile ilgili olan aracını sattığında, alış ve satış arasında ki gelir farkını defter beyana gelir olarak kayıt etmesi gerekip, vergilendirilmeli mi? Yoksa kayıtlara almadan yani vergiden muaf olarak mı görülmesi gerekir.
Basit usulde vergilendirilen mükellefler için yıllık gelir vergisi beyannamesi verilmez. Sahip oldukları taşıtın satışında ise; Noterden taşıt satış sözleşmesinde hesaplanan harç ödemesi nihai vergi olur.
—
Basit usul mükellefinin ticari aracını satması durumunda vergilendirme ile ilgili özelge
Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.