Ana Sayfa Vergi Hizmet faturaları Ba bildirimi ile beyan edilecek mi?

    Hizmet faturaları Ba bildirimi ile beyan edilecek mi?

    1
    0

    Yurtdışından alınan hizmet faturalarını form Ba-Bs de bildirmemiz gerekir mi? Malumunuz ithalat faturaları bildirilmiyor ve hizmet faturalarını da hizmet ithalatı olarak mı değerlendirmemiz gerekir?

    GİB duyurusunda “İthalat işlemleri” kavramı yer almaktadır. Mal ve hizmet ithali ayrımı yok. Bahsettiğiniz fatura hizmet ithali faturasıdır. Ba formunda bildirilmeyeceği görüşündeyiz.

    Ancak genişletici bir yorum yapılırsa Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Mal ithalatında ilgili bilgileri gümrük müdürlüklerinden alması nedeniyle bu işlemlerin Ba bildiriminde beyan edilmeyeceği ancak hizmet ithalatlarında bu mümkün olmadığı için Ba bildirimine konu edilmesi gerektiği de değerlendirilebilir.  GİB’in bu konuda bir özelgesine rastlamadık. Bu nedenle GİB’den görüş almanızı tavsiye ederiz.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAraç ithalatı yapan şirket, yurt içi müşterisine sattığı aracın ödemesini dövizli olarak tahsil edebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz