Ana Sayfa Vergi Gözetim bedeli olmayan ithalatlardaki KDV tutarının tamamını indirim konusu yapılabilir mi?

    Gözetim bedeli olmayan ithalatlardaki KDV tutarının tamamını indirim konusu yapılabilir mi?

    1
    0

    İthalat gümrük beyanı kaydı sırasında beyannamede gözetim bedeli tutarı satırı yoksa ithalde ödenen KDV tutarının tamamını kanun öncesi şekliyle 191 hesapta kaydedip indirim konusu yapabiliyor muyuz?

    İthal edilen mallara ait gözetime tabi olan mallar için gümrükçümüzden bilgi alınız. Gözetimli ödeme yok ise Ödenen KDV’nin tamamı indirilir.

    7846 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2022 Yılında Geçici 32. maddeye göre vergisiz düzeltme yapanlar 2023 sonu enflasyon düzeltmesinde dikkate alacak tutarları

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz