Ana Sayfa Muhasebe Aracın satışından sonra yeniden değerleme yapabilir miyiz?

    Aracın satışından sonra yeniden değerleme yapabilir miyiz?

    117
    0

    2022-04 Alınan aracının satışını yapacağız. Satıştan önce yeniden değerleme yapmak istiyoruz. 32.Maddeye göre %2 vergi ödeyerek değerleyebilir miyiz? Yoksa 33. Madde sürekli değerleme yöntemini mi seçerek değerlememiz doğru olur? Satışını yaptıktan sonra değerleme yapılabilir miyiz?

    Geçici 32. maddeye göre YD yapabilirsiniz. Değerlemenin satıştan önce yapılması gerekir.


    BENZER İÇERİKLER

    Aracın satışından sonra yeniden değerleme yapılabilir mi?

    Hayır, aracın satışından sonra yeniden değerleme yapılamaz.

    Katma Değer Vergisi Kanunu’nun (KDV) 32’nci maddesi uyarınca, mükelleflerin aktiflerine kayıtlı bulunan iktisadi kıymetlerin, yeniden değerlemeye tabi tutulması mümkündür. Yeniden değerleme, iktisadi kıymetlerin kayıtlı değerlerinin, yeniden değerlemeye göre tespit edilen değere yükseltilmesi işlemidir. Araçlar da  iktisadi kıymetlerden biridir. Ancak aracın satışından sonra yeniden değerleme yapılması mümkün değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMerkezi yurt dışında bulunan şirketin Türkiye’de açılacak şubesi için mali müşavirlik hizmeti verilebilir mi?
    Sonraki İçerikTasfiye sonu yapılan şirketin yevmiye defteri kapanış tasdiki ne zaman yapılmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz