Ana Sayfa Vergi E-Fatura mükellefinin e-Arşiv Fatura düzenlemesi mümkün müdür?

    E-Fatura mükellefinin e-Arşiv Fatura düzenlemesi mümkün müdür?

    172
    0

    E Fatura mükellefimiz 2023 Şubat ayına 10 adet E Arşiv fatura kesmiş. Kesilen e Arşiv faturalarının hükmü nedir? Bu faturalarla ilgili yapmamız gereken işlem nedir? Kayıtlara almalı mıyız?

    E fatura kullanan mükellefler, mal ve hizmet sattıkları alıcı e-fatura kullanan mükellef ise bunlara e-fatura düzenlemek zorunda dır. E-fatura mükellefi değil ise bu alıcılar e-arşiv fatura düzenlenir. E-fatura düzenlenmesi gerekir iken e-arşiv fatura düzenlenmiş ise elbette bu faturalar hukuki belgedir. Kayıtlar alınır. Ancak; bu durumun Maliye tarafından tespitinde her fatura için fatura bedelinin %10 oranında özel usulsüzlük cezası kesilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMaktu ücret alan kişinin 28 Şubat’ta ayrılması durumunda alacağı ücret nedir?
    Sonraki İçerikDeprem bölgesine bağışlanan oyuncaklar gider yazılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz