Ana Sayfa SGK 2023 Yılı için 27103-17103 kanun numaralı teşviklerle ilgili uzama durumu olacak mı?

    2023 Yılı için 27103-17103 kanun numaralı teşviklerle ilgili uzama durumu olacak mı?

    987
    0

    2023 yılı için 27103-17103 kanun numaralı teşviklerle ilgili uzama durumu olacak mı. Bu ay içerisinde açıklanma durumu olabilir mi?

    Henüz uzamaya ilişkin yasal düzenleme yapılmamıştır.


    Diğer Teşvik ve Destekler


    Asgari Ücret Desteği

    Asgari Ücret Desteği

    2023 yılı Ocak ila Haziran ayları/dönemi için 5510 sayılı Kanunun Geçici 93 üncü maddesinde belirtilen şartları sağlayan iş yerlerinden bildirilen sigortalılara ilişkin toplam prim ödeme gün sayısı ile 13,33 Türk Lirasının çarpımı sonucu bulunacak tutar, bu işverenlerin Kuruma ödeyecekleri sigorta primlerinden mahsup edilir ve bu tutar İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanır.

    İşverenler Yönünden Aranan Şartlar:

    Özel sektör işyeri işvereni olmak,


    Sigortalılar Yönünden Aranan Şartlar:

    5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında haklarında uzun vadeli sigorta kolları hükümleri uygulanan sigortalılardan olmak.


    6111 Sayılı Teşvik

    Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların Teşviki

    31.12.2023 tarihine kadar işsiz olan kişileri istihdam eden özel sektör işverenlerin prime esas kazanç üst sınırına kadarki sosyal güvenlik primi işveren payları (2.051,64 TL ila 15.387,30 TL)  İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır.

    Faydalanma şartları

    – Kişinin son 6 aydır işsiz olması
    – Kişinin istihdam edildiği tarihten önceki son 6 ayın ortalama sigortalı çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilmesi
    – Özel sektör işvereni olması

    Faydalanma süresi

    – 18 yaş ve üzeri kadınları istihdam eden işverenlere 24 ila 54 ay,
    – 18-29 yaş arası erkekleri istihdam eden işverenlere 12 ila 54 ay,
    – 29 yaş ve üzeri erkekleri istihdam eden işverenlere 6 ila 30 ay,
    – Çalışmakta iken; 01.03.2011 tarihinden sonra mesleki yeterlik belgesi alanlar, mesleki ve teknik eğitimi tamamlayanlar veya işgücü yetiştirme kurslarını bitirenleri istihdam eden işverenlere 12 ay,
    süreyle destek sağlanmaktadır. İŞKUR’a kayıtlı olmayı teşvik etmek amacıyla kişinin İŞKUR’a kayıtlı olması durumunda destek süresine 6 ay eklenilmesi yönünde hüküm getirilmiştir.

    İşverenlerce; aylık prim ve hizmet belgesinin yasal süresi içerisinde SGK’ya verilmesi ve primlerin yasal süresi içerisinde ödenmesi gerekmektedir.

    Tablo 1. 6111 Sayılı Kanuna Göre Sigorta Prim Teşvikinden Yararlanma Süreleri


    Kaynak: İŞKUR, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAraç kiralama şirketlerinin bu amaçla kullandıkları binek otolar için gider kısıtlaması uygulanmayacaktır
    Sonraki İçerikBasit usule tabi taksi fişleri üzerinden KDV ayrılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz