Ana Sayfa TTK Bağımlı (bordrolu) çalışan SMMM başka bir şirketin sermaye ödedi raporunu yazabilir mi?

    Bağımlı (bordrolu) çalışan SMMM başka bir şirketin sermaye ödedi raporunu yazabilir mi?

    452
    0

    A.Ş. sermaye artırım tespit raporunu ve önceki sermayenin tamamının ödendiğinin tespiti raporunu başka bir şirkette BAĞIMLI ÇALIŞAN Mali Müşavir hazırlayıp imzalayabilir mi? Bağımsız çalışan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olması zorunlu mu ?

    Bağımlı çalışan meslek mensubu SADECE bordrosunda kayıtlı olduğu şirketin raporunu düzenleyebilir. Rapor serbest çalışan meslek mensubunca tanzim edilir.

    ________________________

    BENZER İÇERİKLER
    ________________________

    Muhasebesini tuttuğum bir firmaya sermaye artışı yapacağım.

    15 yıl önceki yasal defterlere ulaşamadığım için sermaye tespit raporunu nasıl yapmalıyım?

    TTK göre 10 yıllık Zaman aşımına uğramış yıllara ilişkin defter bilgileri ve muhasebe kaydı yazılmaz. İlgili alana tarih yazmanız yeterlidir.

    ________________________

    Limited şirketimde geçmiş yıl karlarını sermayeye ekleyeceğim. Mali müşavir sermaye tespit raporunda noter bölümünde elektronik defter olduğundan noter tasdik bölümüne ne yazacağım?

    İlgili alana defterin e defter olarak tutulduğu bilgisini yazmanız yeterlidir. Ticaret sicili her gün yüzlerce bu konuda işlem yapmaktadır. 

    ________________________

    Limited şirket firmamıza sermaye artışı işlemi yapmaktayız. Firma e-defter mükellefi. Noterden sadece Envanter defteri tasdik ettirmekteyiz. Sermaye artışı ile ilgili mali müşavirlik raporu hazırlarken tespitin yapıldığı yıla ait yasal defterler bilgisi istenilmektedir. Bu kısma sadece envanter bilgisini yazmam yeterlimi yoksa ne yazmamız gerekiyor?

    Sadece Envanter defteri bilgileri yazılır. 

    Yevmiye ve Defteri Kebirin e defter olarak tutulduğu notu yazılır.




    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİMKB’de işlem gören Holdinge verilen danışmanlık işinde KDV tevkifatına tabi midir?
    Sonraki İçerikYeniden değerlemenin sağladığı avantajlar nelerdir?