Ana Sayfa Muhasebe Kar yedeklerinin sermayeye eklenmesi için nasıl bir SMMM raporu düzenlemeliyiz?

    Kar yedeklerinin sermayeye eklenmesi için nasıl bir SMMM raporu düzenlemeliyiz?

    338
    0

    Kar yedeklerinin Sermaye artırım için nasıl bir rapor düzenlemeliyiz? Sermaye tespit raporlarında oda sayfasında bulamadık Örnek bir karar var mıdır?

    “Geçmiş Yıl Karlarının Tespitine Ait SMMM Rapor Örneği” den yararlanarak istediğiniz raporu hazırlayabilirsiniz.

    ___________________________

    BENZER İÇERİKLER
    ___________________________

    İSMMMO

    Sermayenin Ödendiğinin Tespit Raporu ve Diğer Tespit Raporları

    NOT:
    • Ticaret Sicili Müdürlüğüne sunulacak raporlar; İşlem türüne göre ayrı ayrı düzenlenebileceği gibi, istenilen bilgilere yer verilmesi koşulu ile tek rapor olarakta düzenlenebilir.

    • Bu raporların düzenlenmesi aşamasında geçmişe dönük defter ve benzeri kayıt bilgilerinin olmaması halinde, Raporların güncel kayıt bilgileri (defter veya diğer bilgiler) ile düzenlenmesi gerekmektedir.

    • Tüm raporlarınızın inceleme bölümü başlığı altında öz varlık hesaplama tablosuna yer verilerek, sermayenin ödendiği ve TTK 376. maddeye göre yarısının korunup korunmadığı dip notu ile yazılması gerekmektedir.

    • İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğünde, Sermaye artırımlarında düzenlenecek müşavir raporuna göre şirketin özvarlığının tescilli sermayesinin 1/2 nin altına veya eksiye düşmesi halinde; TTK 376.maddenin uygulanması tebliğinin 10.maddesi a ve b bentlerine göre artırılacak sermaye miktarı ile ödenmesi gereken sermaye miktarının hesaplanma yöntemi, https://www.ito.org.tr/tr/hizmetler/ticaret-sicili-islemleri/tescil-islemleri Bölümünde, Anonim Şirketler sermaye artışı veya Limitet Şirketler sermaye artışı başlıkları altında yer verilmiştir.

    Raporlar için TIKLAYINIZ

    Sermayenin Ödendiğinin Tespitine Ait SMMM Raporu

    Ortaklar Alacaklarının (Ortaklara Borçların) Tespitine Ait SMMM Rapor Örneği

    Sermaye Düzeltmesi Olumlu Farklarının Tespitine Ait SMMM Rapor Örneği

    KOBİ Tespitine Ait SMMM Rapor Örneği

    Sermaye Azaltmada SMMM Rapor Örneği

    Sermaye Azaltmada Yönetim Kurulu / Müdürler Kurulu Rapor Örneği


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazların Kullanımına Yönelik Sorumluluk ve cezai müeyyidelerin uygulanması
    Sonraki İçerikİş göremezlik raporunun çalışan tarafından işverene ibraz edilmemesi nedeniyle SGK’nın düzenlediği İPC’ye itiraz edilebilir mi?