Ana Sayfa Vergi Sermaye artırımı yapmak için önceki sermayenin ödendiğine dair rapor hazırlanması gerekmektedir

    Sermaye artırımı yapmak için önceki sermayenin ödendiğine dair rapor hazırlanması gerekmektedir

    622
    0

    Sermaye artırım ile ilgili bilgi rica ediyorum. Bir önceki sermaye artışında sadece geçmiş yıl karlarından artırım oldu nakdi sermaye artışı olmadı bundan kaynaklı şimdi hazırladığım sermaye artırımı için sermayenin ödendiğinin tespiti raporu hazırlamam gerekiyor mu?Hazırlamam gerekiyorsa şirket sermayesinin tamamının ödendiğine ilişkin bilgiler kısmına ne yazmam gerekiyor?

    Sermaye artımı yapan mükellefler; Mutlaka önceki sermayenin ödendiğine ilişkin raporu düzenlemeleri gerekir (Önceki sermaye nasıl artırılmış olur ise olsun)

    Yapacağınız sermaye artırımı için ;
    SERMAYENİN ÖDENDİĞİNİN TESPİTİNE AİT SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK RAPORU Düzenlenecek Rapordaki ilgili alanlar doldurulur.


     

    Sermaye artırımı yapacağız. Sermayenin ödendiğinin tespit raporunda defter bilgilerini yazmam gerekiyor. Ancak sermaye 2004 ve öncesinde ödendiği için defter ve yevmiye bilgilerine ulaşamıyorum. Ne yapmam gerekir?

    İlgili alana 2004 yılı ve öncesi ödenen sermayenin tescil deldiği ticaret sicil gazetesi bilgilerini yazmanız yeterlidir.


    Sermaye artırımı için sermaye tespit raporu hazırlıyorum. Şirket kuruluşu 2008 yılı olduğu için o yıla ait defter kaydı ve sermaye ödeme kayıtlarına ulaşamıyorum. Raporda bu durumu nasıl izah edebilirim?

    TTK hükümlerine göre zaman aşımı süresi 10 yıldır söz konusu alana defter bilgileri yazılmaz. 

    Sadece artırılan sermaye için bilgi verileri (ticaret sicil gazetesi bilgileri artış tarihi- artırılan miktar)


    Sermayeye ilave edilecek ortak alacaklarının tespitine ait SMMM raporunda, şirketin yasal defterlerinin tasdikine ilişkin bilgiler kısmında e-defter mükellefi olan şirketler yevmiye ve kebir defteri için tasdik makamı ve tasdik tarih ve no’su kısmına ne yazılmalıdır?

    Tasdike tabi olan defterleri (envanter defterini) aynı şekilde eskiden olduğu gibi tasdik makamı ve tasdik tarihi/no’su yazılacaktır. 

    Elektronik olarak tutulan yevmiye ve defteri kebir için; tasdik makamına e-defter, no’su alanına da hangi döneme ait ise o dönemin berat dosyasındaki tekil numara yazılır. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışına online yatırım danışmanlığı hizmetinden yurt dışında yararlanılıyor ise hizmet ihracı kapsamında KDV’den istisnadır
    Sonraki İçerikSerbest çalışacak SMMM’ler aynı zamanda 4/1-a’lı olarak başka bir işletmede çalışamaz

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz