Ana Sayfa Vergi Kaza yapan şirket aracı için alınan araç değer kaybı tazminat bedeli için...

    Kaza yapan şirket aracı için alınan araç değer kaybı tazminat bedeli için fatura düzenlenmeli midir?

    1236
    0

    Mükellef şirketimizin aracı trafikte kaza yapmış. Kazada karşı taraf kusurlu çıkmış. Kaza yapan aracımız için karşı tarafın sigorta şirketinden tarafımıza araç değer kaybı için tazminat niteliğinde para gönderilecek. Bize ödenecek bu para için şirket olarak fatura kesme yükümlülüğümüz var mıdır?

    Elbette fatura düzenlenecek.


    Sigorta şirketine hasar yansıtma faturası düzenleyeceğiz. Bu düzenlenen fatura tevkifatlı olarak kesilecektir.  Düzenlenecek faturayı 602 hesapta takip edebilir miyiz?

    602 Hesap kullanılmaz. 649 veya 679 hesap kullanılır.


    Şirketimizin yıl içinde yaptırdığı kasko poliçelerine istinaden yıl sonunda belirli bir hasar durumunu geçmediğimiz için ödemiş olduğumuz kasko bedelinin bir kısmını iade edecektir. Bunun içinden bizden fatura düzenlememizi istemektedirler. Düzenlenecek olan faturanın KDV’ ye tabi olmayacağı konusunda görüşlerinizi rica ederiz.

    KDV hesaplanmaz. Sigortacılık faaliyeti KDV tabi değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikParke döşeme işçiliği basit usule girer mi?
    Sonraki İçerikSMMM bilgileri gümrük beyannamesine yazılmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz