Ana Sayfa Vergi Kurumlar Vergisi hesabında %1’lik indirim

    Kurumlar Vergisi hesabında %1’lik indirim

    587
    0

    Kurum geçici vergide indirimli vergi oranı uygulamasında bdp satırında Üretimden elde edilen kazanca Mamul satış eksi satış maliyetini mi yazacağız? 32/8 üretim e tabi matrah indirimli kısım ayrıştırırken Vergi matrahından diğer giderlerden oran alarak hesapladık Yani üretimden kazanç ile Üretim den vergi matrahı ayni şey değil değil mi üretim kazancı büyük üretimden kaynaklı vergi matrahı olabilir mi yoksa bu 2 si aynı şey midir?

    Konun ile ilgili hesaplamalar ve örnekler için aşağıdaki linkte bulunan tebliği inceleyiniz.

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/3294/Mevzuat-Dosya/KVK-20-SAYILI-GN-TB-.pdf


    14 Mayıs 2022

    Kurumlar Vergisi %1 indirim

    20 Seri No.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği 14/05/2022 Tarihli ve 31835 Sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanmıştır.

    7351 sayılı Kanunun 15 inci maddesiyle 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun 32 nci maddesine eklenen yedinci fıkrayla, ihracat yapan kurumların münhasıran ihracattan elde ettikleri kazançlarına kurumlar vergisi oranının 1 puan indirimli uygulanacağı; sekizinci fıkrayla sanayi sicil belgesini haiz ve fiilen üretim faaliyetiyle iştigal eden kurumların münhasıran üretim faaliyetinden elde ettiği kazançlarına kurumlar vergisi oranının 1 puan indirimli uygulanacağı, bu kazançların ihracata isabet eden kısmı için yedinci fıkra hükmüne göre ayrıca indirim uygulanmayacağı; dokuzuncu fıkrasıyla da yedinci ve sekizinci fıkralardaki indirimli oranlar, bu madde kapsamındaki diğer indirimler uygulandıktan sonraki kurumlar vergisi oranı üzerine uygulanacağına ilişkin açıklamalara yer verilen Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 20) 14/05/2022 tarihli ve 31835 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 

    Söz konusu Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

    Açıklayıcı bilgi notuna ulaşmak için tıklayınız.

    Yayın Tarihi: 16/5/2022 – 12:53


    Kaynak: GİB, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYazılım faturasının ödemesi dövizli alınabilir mi?
    Sonraki İçerikAmortisman ayırma dönemi sonraki yılda değiştirilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz