Ana Sayfa Ekonomi Türkiye’nin ocak ayında yaş sebze meyve ihracatı 285,9 milyon dolar oldu

    Türkiye’nin ocak ayında yaş sebze meyve ihracatı 285,9 milyon dolar oldu

    348
    0

    Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin, yazılı açıklamasında, Türkiye’nin ocak ayındaki yaş meyve sebze ihracatına birliklerinin 138,9 milyon dolarla yüzde 49 oranında destek verdiğini belirtti.

    Yılın ilk ayında ülke olarak 619 bin 425 ton ürünü uluslararası piyasada değerlendirdiklerini aktaran Sin, “Türk yaş meyve sebze sektörümüzün ocak ayında en fazla ihraç ettiği ürünler listesinde yüzde 4 artış ve 74,4 milyon dolarla mandarin ilk sırada yer aldı. Yüzde 23 artış ve 43,6 milyon dolarla domates ikinci, yüzde 6 azalış ve 29,3 milyon dolarla limon üçüncü sırada geldi. Ocak ayında ihracat hacminde en yüksek performansı yüzde 98 artış ve 3,6 milyon dolarla soğanda elde ettik. Bu ürünü yüzde 47 artış ve 19,9 milyon dolarla portakal, yüzde 40 artış ve 5,5 milyon dolarla armut izledi.” ifadelerini kullandı.

    Türkiye’nin ocak ayında yaş meyve sebze ihracatında Bağımsız Devletler Topluluğu’nun yüzde 39, Avrupa Birliği’nin yüzde 32 ve Orta Doğu ülkelerinin yüzde 15 payının bulunduğunu belirten Sin, şunları kaydetti: “Yüzde 19 azalış ve 65,3 milyon dolarla Rusya birinci, yüzde 42 artış ve 28,8 milyon dolarla Ukrayna ikinci, yüzde 1 artış ve 26,6 milyon dolarla Irak üçüncü sırada yer aldı. En yüksek artışları yakaladığımız ülkeleri incelediğimizde İsrail yüzde 355 artış ve 7,8 milyon dolarla en dikkat çekici pazar oldu. İsrail’i yüzde 93 artış ve 3,3 milyon dolarla Hırvatistan, yüzde 57 artış ve 8,2 milyon dolarla Beyaz Rusya takip etti. Bosna Hersek, Ukrayna, Polonya ve Gürcistan pazarlarında da önemli oranlarda ihracat artışlarına imza attık.”


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖnlemlerin gevşetilmesi önümüzdeki aylarda ticareti artırabilir
    Sonraki İçerikBDDK taşıt alımına ilişkin kredi tutarlarında değişikliğe gitti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz