Ana Sayfa Vergi Kasa ve ortaklar affının son ödeme tarihi nedir?

    Kasa ve ortaklar affının son ödeme tarihi nedir?

    946
    0

    Ortaklar ve kasa hesabı için 7326 sayılı kanun için başvuruda çıkan %3’lük vergi taksitle ödenebilir mi yoksa defaten mi ödemek gerekir?

    Kasa düzelmesi için tahakkuk eden vergi taksitli olarak ödenemez. Tamamı 30/09/2021 Tarihine kadar ödenmesi gerekir.

    7326 sayılı kanun kapsamında kurumlar vergisi matrah artırımı yapmak isteyen firma kurumlar vergisi beyannamelerini süresi içinde verip tahakkuk eden vergiyi de damga vergisi dahil süresi içinde ödemiştir fakat diğer vergi türlerinden borcu ve daha önceki yapılandırmalarından taksit ödemesi devam etmektedir artırım vergisi oranı olarak %15 seçimi yapabilir mi?

    7326 sayılı kanuna göre borçlar için yeni yapılandırma yok ise % 15 oranı kullanır.

    BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI

    KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN

    MADDE 5 – (1) Mükellefler, bu fıkrada belirtilen şartlar dâhilinde gelir ve kurumlar vergisi matrahlarını artırarak bu maddede belirtilen süre ve şekilde ödemeleri halinde, kendileri hakkında artırımda bulunulan yıllar için yıllık gelir ve kurumlar vergisi incelemesi ve bu yıllara ilişkin olarak bu vergi türleri için daha sonra başka bir tarhiyat yapılmaz.

    ç) Bu fıkra hükmüne göre artırılan matrahlar, %20 oranında vergilendirilir ve üzerinden ayrıca herhangi bir vergi alınmaz. Ancak, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, artırımda bulunmak istedikleri yıla ait yıllık beyannamelerini kanuni sürelerinde vermiş, bu vergi türlerinden tahakkuk eden vergilerini süresinde ödemiş ve bu vergi türleri için bu Kanunun 2 nci ve 3 üncü madde hükümlerinden yararlanmamış olmaları şartıyla bu fıkra hükmüne göre artırılan matrahları %15 oranında vergilendirilir. İstisna, indirim ve mahsuplar nedeniyle bu beyannameler üzerinden ödenmesi gereken verginin bulunmaması hâlinde de bu hüküm uygulanır.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılında kuru fasulye üretimi 280 bin tona yükselerek Cumhuriyet tarihinin rekor üretimi gerçekleşti
    Sonraki İçerikİBB, tamamı yerli ve milli olanaklarla üretilecek 50 yeni nesil Deniz Taksiden 8’ini kullanmaya başladı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz