Fikir Nasıl Satılır? – Online Eğitim
24 Ağustos 2021
14:00-15:30
Neden bir fikir satın alınırken, diğerleri satın alınmıyor? Plutarkhos’tan yola çıkarak, akıl doldurulacak bir kazan mı, yoksa tutuşturulacak bir ateş mi? Günümüzde bizi yutan dev bilgi yığını içinde, insanlara daha fazla veri sunarak onları ikna edemiyoruz, çünkü inanmak istediğimiz her şey için bir yığın destekleyici bilgi, bir tık uzağımızda duruyor. İkna etmede ve etki yaratmada değişim yaratacak kritik faktörler; mevcut görüşler, duygular, teşvikler, eylemlilik, merak, ruh hali ve diğer insanlar. Her biri engelleyici ve yardımcı role sahip. Bu rolleri tanıyıp, fikrimizin lehine kullandığımızda Voltaire’in söylediği gibi “hiçbir şey söylemeden çok konuşmanın sırrını biliyoruz” demektir.
Eğitimde ikna ve etkilemede kritik faktörlerin yardımcı ve engelleyici rollerini tanımak ve fikrimizin lehine kullanmak amaçlanmaktadır.
İçerik:
Fikirler neden reddedilir?
İkna etmede ve etkilemede değişim yaratacak faktörler
Mevcut görüşler, teyit önyargısı, bumerang etkisi
Ortak motivasyonları keşfetmek
Esas iletken: Duygu, ayna nöronları
Birlik yaratmak için duyguları kullanmak
Hikâyeleştirme
Fikri satmak için duyguları okuma
İnsanları harekete geçirmede haz
Beynin ödül merkezi ve zamanlama
İnsanları etkilemek için kontrol duygusu
Eylemlilik alanını genişletmek
Bilgiyi merak yaratacak şekilde düzenlemek
Bilgi almaya veya almamaya karar veren zihinsel hesap makinesi
Fikir satarken kişinin o anki duygusal ayarlarına dikkat etmek
Fikir satarken seçeneklerle kişinin zihinsel durumunu değiştirmek
Diğer insanlar, sosyal öğrenme, kulaktan kulağa yaratmak
Eğitim saat 24 Ağustos tarihinde 14:00-15:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Zoom altyapısı kullanılarak yapılacak eğitimde eğitim günü katılımcılarımıza katılım linki gönderilecektir.
Eğitim günü, başlama saatinden 10 dakika öncesinden linke tıkladığınızda eğitimin yapılacağı sınıfa girmiş olacaksınız.
https://zoom.us/download sitesinden Zoom programını yükleyebilirsiniz.
Eğitmen: Berna Talu
1970 yılında Ankarada doğdu. Orta ve lise öğrenimini Ankara Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Hacettepe Üniversitesinde Fransız Dili ve Edebiyatı (lisans) ve İşletme (yüksek lisans) okudu. Felsefeye olan merakı yıllar sonra onu tekrar öğrenci olmaya yöneltti, İstanbul Üniversitesi Felsefe (lisans) bölümünü bitirdi. 1994 yılında Bankacılık sektöründe profesyonel iş hayatına başladı. Önce Vakıfbankta muhabir bankacılığını öğrenmeye başladı. Kısa bir süre sonra Vakıfbank’ın Hazine bölümüne geçti. Fon yönetiminde uzmanlaştı. Körfezbank’ta Hazine döviz ve Hazine pazarlama bölümlerinde çalıştı. Garanti Bankası’nda yatırım bankacılığı yaptı. Turkishbank’ın Hazine pazarlama bölümünün kurulması aşamasında görev alarak, bankacılık sektörüne çalışanı olarak veda etti. Edindiği deneyimleri ve yönetsel tecrübelerini artık eğitmen olarak kullanacaktı. Eğitmenlik faaliyetlerine 2002 yılında Tim Danışmanlıkta başladı ve 3 yıla yakın süre burada eğitmenlik yaptı. 2005-2008 yılları arasında Sinerji Eğitim ve Yönetim Danışmanlığında eğitim danışmanı olarak çalıştı. Daha sonra PDR Group/ TMI Türkiye bünyesine katılarak, 2 yıl eğitim ve performans geliştirme danışmanlığı yaptı. Tim Danışmanlık, Sinerji Eğitim ve TMI Türkiye’deki koçlarına teşekkür ederek, 2010 yılında kendi başına kalmaya karar verdi ve kurumlarla çalışmalarını devam ettirdi. 2015 yılı itibarıyla da iş dünyası için bir gelişim okulu oluşturma hayaliyle yola çıkarak, Düşünce Okulu’nu kurdu. Bu tarihten itibaren de Düşünce Okulunda çeşitli kurumlarla, üniversitelerle ve bireylerle öğrenme ve gelişim çalışmalarını sürdürüyor. 2002 yılından bu yana sadece Türkiye’de değil, Azerbaycan’da ve Romanya’da pek çok kurum çalışanının yanında bir gelişim ortağı olarak yer aldı. Öğrenmenin ve gelişimin gerçekleşmesi için ihtiyaç analizi ve ihtiyaca özel öğrenme tasarımlarında uzmanlaştı. Özgün içerikler geliştirdi. Bunlardan biri olan Yaratıcı Fikir Atölyesi, sektörlere, iş kollarına, kurumlara, çalışanlara göre özelleşerek 10 yılda, 35.000i aşan yaratıcı ortağıyla buluştu, buluşmaya devam ediyor. Yaratıcı Fikir Atölyesi’ni Çok Boyutlu Düşünme Becerileri, Tasarım Odaklı Düşünme, Bilişsel Esneklik, Fikir Nasıl Satılır, İletişimin DNA’sı, Kuşaklararası Liderlik, İş’te 4C, Duygu Okur Yazarlığı takip etti. 500den fazla kurum iç eğitmenin gelişimine katkı sağladı. Bugünlerde iç eğitmenlere Dijital Eğiticinin Eğitiminde destek sağlıyor. ICF akredite koçluk eğitimlerini tamamlayan Berna, Yönetici/ Takım Koçluğu, Kariyer Koçluğu ve İzotomi Analistliği
yapıyor. Üniversite öğrencileriyle de gelişim programları düzenliyor. 2019 yılından bu yana Bahçeşehir Üniversitesi CO-OP birimiyle Kariyer Koçluğu alanında iş birliği gerçekleştiriyor. Yıllar içerisinde, Lifelead International ABD ve TMI Worldwide’ın Liderlik, İletişim, Değişimi Yönetme, Takım Geliştirme, Eğitimcinin Eğitimi programları eğitmenlik gelişimine farklı katkılar sağladı. Paul Ekman International’dan ESAC (Emotionals Skills and Competencies-Duygusal Beceriler ve Yetkinlikler), ETAC (Evaluating Truthfulness and Credibility-Doğruluğun ve Güvenilirliğin Değerlendirilmesi) unvanlarını aldı. Sadri Alışık Kültür Merkezinde Tiyatro Dalında 2 yıl Oyunculuk eğitimi gördü. Yüzmekten, çok sevdiği felsefe kitaplarının arasında kaybolmaktan, ilkokul çağındaki kızıyla birlikte keşfe çıkmaktan keyif alıyor. Yoga pratikleri yapıyor. Çok Boyutlu Düşünme kitabı üzerinde çalışıyor.
Kaynak: İSO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.