Ana Sayfa Muhasebe Düzenlenme tarihi üzerinden 8 gün geçen e-arşiv faturayı iptal edebilir miyiz?

    Düzenlenme tarihi üzerinden 8 gün geçen e-arşiv faturayı iptal edebilir miyiz?

    E-Belgelere İlişkin iptal/itiraz işlemleri

    1318
    0

    15/07/2021 tarihinde GİB portalı üzerinden mükellefime 735 TL brüt ücret üzerinden kesmem gereken E-smm makbuzunu sehven 7.350 TL brüt ücret üzerinden kestim. Daha sonra iptal talebinde bulundum. Ancak mükellef iptal talebine onay vermemiş. Şu anda sehven yanlış kesilen makbuzu ne yapmalıyım?

    Sistem üzerinden yapılan iptal taleplerine 8 gün içinde onay verilebilir. 

    (Belge muhatabın eline ulaştığı tarih itibariyle 8 gündür)

    Bu tarih içinde onay verilmeyen belge işlemlerinde ilgili e-belge kabul edilmiş sayılır. 

    Firma ile mutabakat yapmanız büyük önem arz etmektedir.


    VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 509)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 526)

    MADDE 8 – Aynı Tebliğe “V.10. e-Belgelere İlişkin İptal/İtiraz, İhbar ve İhtarların Bildirilmesi” başlıklı bölüm eklenmiştir.

    “V.10. e-Belgelere İlişkin İptal/İtiraz, İhbar ve İhtarların Bildirilmesi

    Bu Tebliğ kapsamında düzenlenen e-Belgelere ilişkin olarak 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 18 inci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca noter aracılığıyla, taahhütlü mektupla, telgrafla veya güvenli elektronik imza kullanılarak kayıtlı elektronik posta sistemi ile yapılan ihbar veya ihtarlar ile e-Belge iptal işlemlerinin 1/5/2021 tarihinden itibaren, ebelge.gib.gov.tr adresinde yayımlanacak kılavuzda belirtilen usul, esas ve süreler içinde, elektronik ortamda Başkanlık bilgi işlem sistemine bildirilmesi zorunludur.”


    Kaynak: İSMMMO, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEv hizmetlerinde ayda aynı kişi yanında 10 gün ve daha az süre ile sigortalı çalışanların durumu
    Sonraki İçerikGeçici vergi dönemlerinde mahsup etmediğimiz geçmiş yıl zararlarını kurumlar vergisinde mahsup edebilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz