Ana Sayfa Vergi 1 Temmuz itibariyle e-fatura uygulamasına zorunlu olarak geçen firmalar gib portal üzerinden...

    1 Temmuz itibariyle e-fatura uygulamasına zorunlu olarak geçen firmalar gib portal üzerinden faturalarını düzenleyebilir mi?

    445
    0

    01/07/2021 tarihi itibari ile zorunlu olarak e-fatura uygulamasına GIB PORTAL ile uygulamaya geçen mükellefler e-arşiv faturalar için de e-Arşiv Portal Uygulamalarına (e-Arşiv Fatura, e-SMM, yMM) GİB portal yöntemini kullanarak başvuruda bulunmaları gerekir. Yoksa e-fatura geçmeden olduğu gibi e-arşiv faturalarını interaktif şifreleri ile 5.000 TL ve 30.000 TL e-Arşiv fatura portalına giriş ekranında oluşturmaya devam edebilirler mi?

    E-fatura uygulamasına geçiş yapan mükellefler aynı zamanda e-arşiv fatura uygulamasına da geçiş yapmak zorundadır. 

    e-fatura uygulamasındaki çalışma yönteminden farklı yöntemler kullanılabilir diğer e-belge başvurularında; GİP Portal özel entegratör entegrasyon yöntemlerinden birini seçebilir.

    VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Sıra No:509)

    IV.2.2. e-Arşiv Fatura Uygulamasına Dahil Olma 

    e-Arşiv Fatura uygulaması bu Tebliğin “IV.2.4.” numaralı bölümünde belirtilen mükellefler dışındaki mükellefler için zorunlu bir uygulama olmayıp, uygulamaya dahil olmak isteyen mükelleflerin; 

    a) e-Fatura uygulamasına dahil olması, 

    b) Bu Tebliğde açıklanan usul ve esaslara uygun olarak, e-Arşiv Fatura düzenleyebilme ve iletebilme konusunda gerekli hazırlıklarını tamamlamış olması,

    c) Bu Tebliğin “V.1.” numaralı bölümünde belirtilen uygulamadan yararlanma yöntemleri ve başvuru esaslarına uygun şekilde e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmak için gerekli başvuruyu yapması, gerekmektedir.

     IV.2.3. e-Arşiv Faturada Bulunması Gereken Bilgiler 

    e-Arşiv Faturada aşağıda yer alan bilgilerin bulunması zorunludur:

    a) e-Arşiv Faturanın düzenlenme tarihi ve belge numarası. 

    b) e-Arşiv Faturayı düzenleyenin adı/soyadı, varsa ticaret unvanı, iş adresi, bağlı olduğu vergi dairesi ve vergi kimlik numarası. 

    c) Müşterinin adı/soyadı, ticaret unvanı, varsa vergi dairesi ve vergi kimlik numarası.

    ç) Malın veya işin nevi, miktarı, fiyatı ve tutarı, vergi türü, oranı ve tutarı. 

    d) Satılan malların teslim tarihi ve irsaliye numarası. 

    e)Başkanlık sistemlerinden elektronik ortamda sorgulanması, doğrulanması ve görüntülenmesine imkân vermek üzere, Başkanlık tarafından bilgi içeriği belirlenen karekod veya barkod (Başkanlık tarafından ebelge.gib.gov.tr adresinden yapılan duyuruda belirtilecek tarihten itibaren).

     Başkanlık, ihtiyaç duyulması halinde söz konusu bilgilere ilave bilgilerin de e-Arşiv Faturada bulunmasını mükelleflere gerekli duyuruları ebelge.gib.gov.tr adresinde yaparak isteyebilir. 

    Mükellefler e-Arşiv Fatura üzerindeki zorunlu bilgilere ilave olarak ihtiyaçları doğrultusunda farklı bilgilere de yer verebilir. 


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Karenaudit veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşe alınan her bir işçi için, işverenlere bir ayda 1.500 liradan fazla destek sağlandı
    Sonraki İçerikHaziran ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı bir önceki aya göre %2 artış göstererek 2.950.761 kişi oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz