Ana Sayfa Vergi Tasfiye sürecinde olan bir firma stok ve demirbaşlarını ne zaman faturalandırılmalıdır?

    Tasfiye sürecinde olan bir firma stok ve demirbaşlarını ne zaman faturalandırılmalıdır?

    Tasfiye döneminde varlıkların paraya çevrilmesi

    520
    0

    Tasfiyeye girecek olan şirketimiz stok ve demirbaşları için faturasını tasfiyeye girmeden öncemi kesmesi lazım yoksa en son vergi dairesi kapanış yapılırken kesebilir mi?

    Aktif de bulunan varlıklar; Tasfiye sürecinde veya tasfiye öncesi satılır ve fatura düzenlenir. 

    Belli bir süre sınırlaması olmaz.

    TÜRK TİCARET KANUNU (1) 

    Kanun Numarası : 6102 

    Kabul Tarihi : 13/1/2011

    V – Varlıkların paraya çevrilmesi 

    1.Ayrı ayrı satış

     MADDE 294- (1) Tasfiye memurları şirketin sona ermesi durumunda şirkete ait taşınırları, durumun gereklerine göre ya artırma yoluyla veya pazarlıkla satabilirler. Oybirliğiyle verilen bir kararla ortaklar başka bir satış şeklini belirlemedikleri takdirde, taşınmazlar ancak İcra ve İflas Kanunu hükümleri uyarınca açık artırma yoluyla satılabilir. 

    (2) İlgililer arasında küçük veya kısıtlanmış bir kişinin bulunması bu hükmün uygulanmasına engel olmaz. 

    2.Toptan satış 

    MADDE 295- (1) Ortaklar oybirliğiyle karar vermedikçe, tasfiye memurları önemli miktardaki şirket varlıklarını toptan satamazlar; ancak oybirliğinin sağlanamadığı hâllerde mahkeme toptan satışa karar verebilir. 

    3.Paranın yatırılması 

    MADDE 296- (1) Tasfiye memurları, tasfiye sırasında elde edilen paraların bin Türk lirasından fazlasını, mahkemece belirlenecek bir bankaya, şirket adına yatırırlar. 


    Kaynak: İsmmmo,TTK
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergi mükellefiyeti olmayanlar varlık barışından faydalanamaz mı?
    Sonraki İçerikE- Fatura mükellefi olmayanlar e-irsaliye kullanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz