Ana Sayfa Çalışma Hayatı Nisan ayında nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yaptığımız personel için mayıs ayında...

    Nisan ayında nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yaptığımız personel için mayıs ayında KÇÖ başvurusu yapabilir miyiz?

    Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücretsiz izin desteği

    444
    0

    2020 Nisan dönemi kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği için ilk müracaatımızda her bir ödenek için olması gereken şartlara göre hareket ederek ona göre müracaat ettik. Şimdi ise aynı mükellef mayıs ayı için personeli ücretsiz izne gönderdi. Ancak aynı personelden bazıları ilk müracaatında k.c.o için hak kazanmıyorken nakit ücret için müracaat yapılmışken şimdi ise kısa çalışma ödeneğinden yararlanma hakkı taşıyor. Nisan ayında müracaat şartlarını mı baz almalıyız. Yoksa bu ayki personel durumuna bakılarak bu personelin nakit ücret desteğine mi yada k.c.o nemi müracaat yapmalıyız?

    2021 Mart ayında uzatma kapsamında kısa çalışma ödeneği ödenen bildirgeler için otomatik uzatma işlemi yapılmıştır. Yararlanma durumunuza göre kçö yerine NÜD de tercih edebilirsiniz.

    31 Martta biten kısa çalışmalar 30 hazirana da kadar uzadı ancak. Yeni bir başvuru istiyorlar mı?

    İŞKUR 0 ödeme olarak 3 ay otomatik uzama yapmaktadır. İşverenler mutlaka oran Excel ile yararlanacak işçi listesini göndermeleri gerekmektedir.


    Pandemi nedeniyle tam kapanma kapsamına giren kapalı olan bir işyerimizde daha önce KÇÖ NÜD almamış personelleri için İlk defa 01.04.2021 tarihinden itibaren nakdi ücret desteğinden faydalandırmak istiyoruz. Bu personeller için 7 gün ssk prim ödeme şartı var mı?

    NÜD için 7 gün şartı bulunmamaktadır.

    Kısa çalışmaya başvurmadan nakit ücret desteğine başvurabilir miyim.? 

    Limited şirket iş yerini kapatıyor. (sgk dosyası da bu durumda kapanacak) Fakat tasfiyeye girmiyor. Başka alanda ve adreste faaliyet bulunacaktır. İşçi çıkabilir mi? 

    1. 17.04.2020 öncesi işe girişi olup halen iş sözleşmesi devam eden işçileriniz için başvurabilirsiniz. 
    2. İşyerinin kapanması halinde işçi çıkışı fesih yasağı kapsamında değildir. 

    İşten çıkarılan işçi de işsizlik maaşı alabilmektedir. 17- İşyerinin kapanması

    Kolay gelsin Kıdem tazminatı ödemesi ile ilgili olarak; 2020/3 aydan beri kısa çalışma da görünen asgari ücret alan işçiyi, 2021/5 ayda işten çıkış yasağı sonlandığı zamanki kıdem tazminatı hesaplanırken dikkate alınacak olan brüt asgari ücret 2020/3 aydaki asgari ücret mi olacak yoksa 2021/5 aydaki asgari ücret mi olacak? 

    Öncelikle şunu belirtmek isterim işçilerin iş sözleşmelerinin askıya alınmış hali olan kçö dönemine ilişkin iki farklı görüş mevcuttur. Ancak kanaatimce doğru olan çıkış tarihinde yürürlükte olan asgari ücret tutarıdır. Kıdem tazminatına esas ücret son ücrettir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Karenaudit veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİTO Başkanı Avdagiç: Yılın ilk 3 ayında %7’lik büyüme Türkiye ekonomisinin potansiyelini ortaya koydu
    Sonraki İçerikAlmanya’da Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ilk çeyreklikte yıllık bazda %3,4 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz