Ana Sayfa Çalışma Hayatı Nakdi ücretsiz izin desteğinden ne zamana kadar faydalanabiliriz?

    Nakdi ücretsiz izin desteğinden ne zamana kadar faydalanabiliriz?

    499
    0

    NÜD başvuru şartından biri olan 17/04/2020 işe giriş tarihinde değişiklik oldu mu? 

    Hayır olmadı.

    Nakdi ücretsiz izin desteğinden son yararlanma süresi şu an için 30 Haziran 2021 midir? 

    Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 17 Nisan 2020 tarihinde başlatılan Nakdi Ücret Desteği,17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 30 Haziran 2021 tarihine daha uzatıldı.

    Birinci yıllı dolduran bir çalışan ilk 6 ay tam süreli çalışmış olup, daha sonrasından işten çıkarma yasağına denk gelerek nakdi ücret desteği kapsamında işten çıkış yasağını beklemekteyiz. 6 aylık süre içerisinde çalışmışlığı olmayan bu kişinin işten çıkarma yasağı sonrasında kıdem tazminatı ne şekilde hesaplama yapılacaktır?

    İşçilerin çalışma sözleşmelerinin askıda olduğu NÜD ve KÇÖ kapsamında geçen süreler yargıda değerlendirme kapsamına alınmalıdır görüşünün hâkim olduğu görüş ile kıdem hesabında dikkate alınmaktadır.

    Deri konfeksiyon işleri ile uğraşan bir mükellefim 30/09/2020 tarihin de normal çalışmaya dönerek kısa çalışma ödeneğini sonlandırdı ve 4447/26. MADDE teşvikinden 31/03/2021 tarihine kadar faydalandı, ilgili firmamız nisan ayından itibaren tekrar kısa çalışma ödeneğinden ya da nakdi ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir mi? 

    17.04.2020 öncesi işe girişi bulunan işçileri için nakdi ücret desteğinden yararlanması mümkün. Önceki dönem KÇÖ alan işçileriniz için de yine aynı sürelerle kçö alınması mümkün olacaktır. 

    Açıklama için ismmmo web sayfamızda yayınlanan YENİ DÖNEM KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİN UYGULAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA yazımızı inceleyiniz. 

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/2480/Mevzuat-Dosya/manset2.pdf


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGünü sonu Z raporları tek bir güne toplanarak defter kayıtlarına alınır mı?
    Sonraki İçerikAvukatların belediyelerden aldıkları avukatlık ücreti için düzenleyecekleri makbuzlarda stopaj hesaplanmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz