Ana Sayfa Vergi Tek işverenden yıllık 650.000 TL kümülatif vergi matrahı olan çalışan başka bir...

    Tek işverenden yıllık 650.000 TL kümülatif vergi matrahı olan çalışan başka bir şirketten de yıllık 20.000 TL huzur hakkı alıyor. Gelir vergisi beyannamesine dahil edeceği rakam nedir?

    Genç girişimci istisnasının gelir vergisi beyanında bildirileceği yer

    490
    0

    Tek işverenden yıllık 650.000 TL kümülatif vergi matrahı olan çalışan başka bir şirketten de yıllık 20.000 TL huzur hakkı alıyor. Gelir vergisi beyannamesine dahil edeceği rakam nedir? 

    Sadece 650.000 TL ücret beyan edilecektir.

    1.sınıf mükellef olan ve genç girişimci istisnasına tabi mükellefin yıllık gelir vergisi beyanı için, kar tutarı 75 bin TL üzerindeyse (örneğin 150 bin TL) aradaki fark bilançoda veya gelir tablosunda hangi hesap kullanılarak giderleştirilebilir?

    Yıllık gelir vergisi beyannamesinde “KAZANÇ BİLDİRİM DETAYI” İSTİSNA EDİLEN KAZANÇLARA İLİŞKİN BİLDİRİM ” deki kulakçık dan ” Genç girişimci kazanç istisnası” seçilerek doldurulur.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTrafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre %42,8 arttı
    Sonraki İçerik2020 Yılında tek işverenden alınan ve 600 Bin TL’yi geçen ücret gelirleri için 2021 Mart sonuna kadar GV beyannamesi verilmelidir.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz