Ana Sayfa Vergi Karayolu ile yapılan yük taşımacılığı hizmetlerinde uygulanacak KDV tevkifatı oranı nedir?

    Karayolu ile yapılan yük taşımacılığı hizmetlerinde uygulanacak KDV tevkifatı oranı nedir?

    Yurt içi Yük taşımacılığında 1 Mart itibari ile tevkifatlı fatura düzenlenmesi zorunluluğu

    786
    0

    01.03.2021 tarihinden itibaren karayolu yük taşımacılığı ifasında 2/10 tevkifat yapılması zorunluluğu getirilmiştir. Gün içinde farklı zamanlarda aynı nakliyeciden birkaç müşteriye mal taşıması için hizmet almaktayız. Bu hususta her taşıma bağımsız bir işlem midir? Yoksa aynı gün içindeki; taşımalar topluca değerlendirilerek 1.000 TL tevkifat mı hesaplanmalıdır?

    Her taşıma ve her müşteri ayrı ayrı değerlendirilir. 

    Kısmi tevkifat uygulaması kapsamına giren her bir işlemin KDV dahil bedeli 1.000. TL’yi aşmadığı takdirde, hesaplanan KDV tevkifata tabi tutulmayacaktır. 

    Tevkifat zorunluluğundan kaçınmak amacıyla, birden fazla fatura düzenlenmek suretiyle bedelin parçalara bölündüğünün tespiti halinde vergi dairelerince, bütünlük arz ettiği anlaşılan alımların toplamının yukarıda belirtilen sınırı aşıp aşmadığına bakılarak gerekli işlemler yapılacaktır.


    Yurt içi Yük taşımacılığında 1 Mart itibari ile tevkifatlı fatura düzenlenmesi ile ilgili kanun yayınlanmıştı. Ancak yurtiçi taşıma dışında, bekleme bedeli veya güzergâh farkı adı altında kestiğimiz faturalarda tevkifatlı mı düzenlenmesi gerekiyor?

    Yayımlanan Kanun değil Tebliğidir. Bekleme bedeli veya güzergâh farkı taşıma hizmetinin bir unsuru olduğu görüşündeyiz. Bu bedel içinde tevkifat yapılması gerektiği görüşündeyiz. Tebliğde bu tür işlemler için açıklama olmadığı için GİB’den özelge alınız.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-Devlet sistemi üzerinden Mart ayı kısa çalışma ödeneğine nasıl başvuru yapılır?
    Sonraki İçerikNakdi Ücret Desteğinden Yararlanma Süresi 17.05.2021 Tarihine Kadar Uzatıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz