Ana Sayfa Vergi E-Defter mükellefleri işlenmeyen banka hareketlerini bir sonraki aya işleyebilir mi?

    E-Defter mükellefleri işlenmeyen banka hareketlerini bir sonraki aya işleyebilir mi?

    1288
    0

    Firmamız e-defter ve 11. ay defterini vereceğiz. Banka vadeli hesap ekstresinde Ağustos ve Eylül aylarında faiz geliri ve gelir vergisi hareketleri olduğu ortaya çıktı. 8., 9. Ve 10. ay e defterleri verildiği için, banka hareketlerini 01.11.2020 tarihine işleyebilir miyim? 

    Kasım ayına işleyebilirsiniz. KV Beyanname dönemi konusunda bilgimiz yok. 

    2020 yılında muhasebe işlemlerini yapmaya başladığım şirket e-defter mükellefidir.

    2019 yılı beratları eski muhasebecisi tarafından firmaya teslim edilmemiştir. Mali mühürle geçmiş yıl beratlarına nasıl ulaşabilirim?

    Eski dönem berat dosyalarına, daha önceki mali müşavirden veya işletme yetkilisinden ulaşmalısınız. Çünkü e-defter berat ve saklama sistemin ayrılmaz bir bütünüdür ve yükümlülüktür. (defter tutma açısından ) Gelir İdaresi’nden (mücbir sebep olmadığı için, olsa bile GİB muhafaza ve ibraz yükümlülüğü mükellefin sorumluluğu olduğu için iletmeyebilir) talep edemezsiniz. 


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGerçek usule tabi vergi mükellefi basit usul vergilendirmeye geçebilir mi?
    Sonraki İçerikGelir İdaresi Başkanlığı’nın sisteminden silinen GİB beratları için ne yapmalıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz