Ana Sayfa Duyurular Tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerden buğday fiyatı yıllık %23,64 artış gösterdi

Tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerden buğday fiyatı yıllık %23,64 artış gösterdi

489
0

Bitkisel Ürün Fiyatları ve Üretim Değeri, 2020

2020 yılında bir önceki yıla göre artış gösteren diğer ürünler ise, %44,31 ile mercimek (kırmızı), %27,00 ile fasulye (kuru), %25,72 ile çeltik ve %19,34 ile arpa (diğer) oldu. Diğer taraftan, bir önceki yıla göre patates (diğer) %34,85 ile azalış gösterdi.

Sebzelerden domates (sofralık) fiyatı bir önceki yıla göre %4,46 artış gösterdi

2020 yılında bir önceki yıla göre karpuz fiyatında %44,76, kavun fiyatında %34,66, hıyar (sofralık) fiyatında %9,05 artış gerçekleşti. Buna karşılık bir önceki yıla göre azalış gösteren ürün ise %7,78 ile soğan (kuru) oldu.

Meyveler, içecek ve baharat bitkilerinden fındık fiyatında yıllık %32,35 artış oldu

Meyveler, içecek ve baharat bitkilerinden, 2020 yılında bir önceki yıla göre artış gösteren diğer ürünler sırasıyla, %42,35 ile portakal (Washington), %20,11 ile limon, %18,57 ile elma (starking) ve %15,85 ile üzüm (sofralık çekirdekli) oldu.

Seçilmiş bitkisel ürün fiyatları ve yıllık değişim oranları, 2020

Değişim oranı (%)                                                                         Fiyat (TL/Kg)

Meyveler, içecek ve baharat bitkileri üretim değerinde yıllık %36,46 artış gerçekleşti 

2020 yılında bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünler üretim değeri %22,99 artışla 97,37 milyar TL ve sebzelerin üretim değeri bir önceki yıla göre %9,59 artışla 55,28 milyar TL oldu

Gruplara göre bitkisel üretim değeri ve yıllık değişim oranları, 2020

Değer (Milyar TL)                                                                                                            Değişim oranı (%)

Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteni yayımlanma tarihi Mart 2022 ‘dir.

                                                                                                                                                                                     

AÇIKLAMALAR

Çiftçinin eline geçen fiyatlar, çiftçinin ürettiği veya yetiştirdiği ürünleri aracı kullanmadan toptan veya perakende satması ile oluşan birim fiyattır. Fiyatlar, ürünlerin üretim dönemlerine göre aylık derlenmektedir. Üretim değeri ise üretim miktarı ile birim fiyatının çarpımından elde edilen değerdir.

Çiftçinin eline geçen bitkisel ürün fiyatları, ticaret borsaları, üretici birlikleri, Tarım ve Orman Bakanlığı, il ve ilçe teşkilatı aracılığı ile çiftçilerden aylık olarak web üzerinden derlenmektedir. Şekerpancarı fiyatı Şeker Dairesi Başkanlığı’ndan, çay fiyatı Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden, haşhaş kapsül ve tohum fiyatı Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’nden ve tütün fiyatı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı’ndan yıllık olarak alınmaktadır.


Kaynak: TÜİK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHanehalkı işgücü araştırması sonuçlarına göre; 2019 yılında kadınların istihdam oranının erkeklerin yarısından daha az olduğu görüldü
Sonraki İçerikŞubat 2021’de Onaylanan Yerli Malı Belgesi Şubat 2020’ye Göre % 38 Arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz