Ana Sayfa Vergi 1 Marttan itibaren sigorta şirketlerine düzenlenecek faturalarda KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    1 Marttan itibaren sigorta şirketlerine düzenlenecek faturalarda KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    kdv, tevkifat, hesaplama, makbuz, fatura, serbest, meslek,

    468
    0

    Sigorta şirketlerine ve emekli sandıklarına mali müşavirlik ve danışmanlık hizmeti vermekteyim. 01 Mart tarihi itibariyle KDV tevkifatı yapacak mıyım?

    Sigorta ve reasürans şirketlerine 01/03/2021 den itibaren MALİ DANIŞMANLIK hizmeti verilmesi halinde 9/10 oranında KDV tevkifatı yapılmalıdır.

    Yapılacak hizmet sözleşmesinde “DANIŞMANLIK” Olarak yapılır ise tevkifat yapılır. 

    Defter tutma sözleşmesi yapılır ise tevkifat olmaz. 

    Türmob e-birlik’de yapılan sözleşmede belirtilen seçenekler mevcuttur.

    SPK’ya bağlı gayrimenkul değerleme şirketi yapmakta olan bir mükellefimiz 2016 yılında gayrimenkul ekspertiz hizmeti yapmakta olduğu bazı işleri lisanslı ve vergi mükellefiyeti bulunan gayrimenkul ekspertizlerine yönlendirmiş ve onlardan hizmet almıştır. Karşılığında bazı ekspertizler şirketimize yaptığı hizmetler karşılığında FATURA kesmişlerdir. Vergi Denetim Kurulu alınan faturaların geçersiz olduğunu hizmet aldığımız vergi mükellefiyeti bulunan firmaların SERBEST MESLEK MAKBUZU kesmesi gerektiğini ve stopaj kesintisi yapılması gerektiğini bildirmiştir. Bu durumda hangi firmanın hangi belgeyi düzenleyeceğini ve hangi tür vergi içerdiğini bizim bilmemizi istemektedir. Konu ile ilgili vergi dairesi, hizmet aldığımız çalışmış olduğumuz firmaların mali müşavirleri, ilgili odaları, birlikleri, yada firmaların bizzat kendileri bu hususta bilgilerinin olmadığı görüşündeler ve denetim sonucu oluşacak vergi ziyai cezaları faizleri vb. şirketimiz karşılamak zorunda kalacaktır. Vergi mevzuatımızda hizmet aldığımız kurumların hangi tür belge düzenleyeceklerini hizmeti alan olarak biz mi söylememiz gerekmekte. Konu ile ilgili yardımlarınızı rica ederim?

    Bahsettiğiniz faaliyeti şahıslar yapıyor ise ; Serbest meslek faaliyetidir. Hizmet karşılığı e-smm düzenlemeleri gerekir. Hizmet alınan şahıs değil de Şirket ise hizmet bedeli için Fatura düzenleyecektir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSermaye artışı tespit raporunda geçmiş yıl defterlerine ulaşılamıyorsa raporda hangi bilgilere yer verilmelidir?
    Sonraki İçerikBa formunda hangi bakiyelerin bildirimi yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz